0$0.00

No products in the cart.

Sale!

Anatomy and Physiology 2nd Edition Jenkins Kemnitz Tortora Test Bank

$80.00 $12.95

Anatomy and Physiology 2nd Edition Jenkins Kemnitz Tortora Test Bank

ISBN-13: 978-0470227589

ISBN-10: 0470227583

Anatomy and Physiology 2nd Edition Jenkins Kemnitz Tortora Test Bank

ISBN-13: 978-0470227589

ISBN-10: 0470227583

 

Welcome to the nursing solution you have been waiting for

Receive the download for this test bank instantly today. You get all legit test bank chapters with this download.

Researching information is important in nursing:

Knowing the correct information is one of the most important aspects of nursing. How can knowing the wrong information be beneficial to you or someone else? This download has the right information you are looking for.

Put your time and effort to work:

The effort you put in to studying should have an equal reaction when you are taking an exam. So use the files on this website and trust that you are receiving exactly what you are paying for.

Watching your time management as a nurse:

Think about how much time and effort you can save by picking up this test bank.

Learn and know the exactly what you need to know:

You are in charge of your nursing career. We are also here to help you so contact us anytime.

Become a nurse that you want to be instead of one they are pushing you to be:

Your family, your teachers and your friend may want you to be a certain type of nurse. You should be the nurse that you want to be. The nursing test bank on this website is the exact one for this book. Learning this information puts the knowledge you have on another level because it is a full list of questions and answers.

Study long enough to make it count

Make every second you spend on studying count. Your download for this nursing test bank is fast and easy. Get the download link right away after your purchase. The format are common files that can be opened on any device.

Nursing test bank sample:

Chapter 17

1. Which of the following is NOT a function of a hormone?
  A) Regulates chemical composition and volume of the internal environment
  B) Regulates metabolism
  C) Regulates glandular secretions
  D) Produces electrolytes
  E) Controls growth and development
  Ans:  D     Difficulty:  easy

 

2. When a hormone is present in excessive levels, the number of target-cell receptors may decrease. This is called:
  A) Receptor recognition D) Up regulation
  B) Circulating hormone E) Down regulation
  C) Paracrine    
  Ans:  E     Difficulty:  medium

 

3. These are lipid soluble hormones derived from cholesterol.
  A) Steroids D) Amine hormones
  B) Thyroid hormones E) Peptide hormones
  C) Nitric Oxide    
  Ans:  A     Difficulty:  medium

 

4. Which of the following is a major eicosanoid?
  A) Prostaglandins D) Both prostaglandins and leukotrienes
  B) Leukotrienes E) All of the above
  C) Glycoproteins    
  Ans:  D     Difficulty:  medium

 

5. What is a major difference in the action of a water soluble hormone versus a lipid soluble hormone?
  A) How they diffuse through blood
  B) How the mRNA is transcribed
  C) The use of a second messenger
  D) Only one type needs a hormone receptor
  E) Lipid hormones are not found in the bloodstream
  Ans:  C     Difficulty:  medium

 

6. When one hormone’s action is opposing the action of another hormone it is called:
  A) Synergistic effects D) Circulating
  B) Permissive effects E) Local
  C) Antagonistic effects    
  Ans:  C     Difficulty:  easy

 

7. Which of the following is NOT a way hormone secretion is regulated.
  A) Signals from the nervous system
  B) Chemical changes in the blood
  C) Signals from the peripheral nervous system
  D) The action of other hormones
  E) Both signals from the nervous system and chemical changes in the blood
  Ans:  C     Difficulty:  medium

 

8. What controls the anterior pituitary gland?
  A) Chemical signals from the blood D) Action potentials from the thalamus
  B) The peripheral nervous system E) Chemical changes in CSF
  C) Action of hypothalamic hormones    
  Ans:  C     Difficulty:  easy

 

9. Which of the following anterior pituitary hormones stimulates growth?
  A) Human growth hormone D) Follicle stimulating hormone
  B) Prolactin E) Adrenocorticotropic hormone
  C) Thyrotropin    
  Ans:  A     Difficulty:  easy

 

10. Which of the following anterior pituitary hormones stimulates milk production?
  A) Leutinizing hormone D) Melanocyte stimulating hormone
  B) Prolactin E) Adrenocorticotropic hormone
  C) Thyrotropin    
  Ans:  B     Difficulty:  easy

 

11. Which of the following anterior pituitary hormones stimulates Cortisol production?
  A) Leutinizing hormone D) Melanocyte stimulating hormone
  B) Prolactin E) Adrenocorticotropic hormone
  C) Insulin like growth factors    
  Ans:  E     Difficulty:  easy

 

12. Which of the following anterior pituitary hormones stimulates sex cell production?
  A) Leutinizing hormone D) Melanocyte stimulating hormone
  B) TSH E) Growth hormone
  C) Corticotropin    
  Ans:  A     Difficulty:  medium

 

13. How many hormones do the five types of anterior pituitary cells secrete?
  A)  5    B)  7    C)  10    D)  12    E)  unlimited
  Ans:  B     Difficulty:  medium

 

14. Which type of anterior pituitary cell secretes human growth hormone?
  A) Thyrotrophs D) Lactotrophs
  B) Gonadotrophs E) Corticotrophs
  C) Somatotrophs    
  Ans:  C     Difficulty:  medium

 

15. The amount of ADH that is secreted varies with
  A) Blood osmotic pressure D) Blood levels of glucose
  B) Blood calcium levels E) All of the above
  C) Oxygen content of blood    
  Ans:  A     Difficulty:  hard

 

16. Which of the following hormones opposes the action of parathyroid hormone?
  A) Thyroid stimulating hormone D) Calcitonin
  B) Testosterone E) Calcitriol
  C) Insulin    
  Ans:  D     Difficulty:  medium

 

17. Which of the following is NOT a means of synthesizing and secreting T3 and T4.
  A) Iodide trapping D) Hydrolysis of calcium
  B) Oxidation of iodide E) Iodination of tyrosine
  C) Coupling of T1 and T2    
  Ans:  D     Difficulty:  medium

 

18. Parathyroid hormone is the major regulator of which ions in the blood?
  A)  Calcium    B)  Sodium    C)  Potassium    D)  Chloride    E)  Manganese
  Ans:  A     Difficulty:  easy

 

19. Complete loss of the Aldosterone will lead to death due to:
  A) Decreased heart rate D) No oxygen to the brain
  B) Decreased airway dilation E) Kidney failure
  C) Dehydration    
  Ans:  C     Difficulty:  hard

 

20. Which of the following is NOT a glucocorticoid effect?
  A) Protein and fat breakdown D) Reduction of inflammation
  B) Glucose formation E) Increase in blood cell production
  C) Immune suppression    
  Ans:  E     Difficulty:  easy

 

21. Which blood glucose lowering hormone is produced by the pancreatic islet cells?
  A) Insulin D) Thyroid hormones
  B) Plasma proteins E) Calcitonin
  C) Blood clotting factors    
  Ans:  A     Difficulty:  easy

 

22. Which hormone increases metabolic rate?
  A) Insulin D) Thyroid hormone
  B) Adrenocorticotropic hormone E) Calcitonin
  C) Glucagon    
  Ans:  D     Difficulty:  easy

 

23. Which hormone is stimulated by decreasing levels of blood glucose?
  A) Insulin D) Parathyroid hormone
  B) Leutinizing hormone E) Calcitonin
  C) Glucagon    
  Ans:  C     Difficulty:  easy

 

24. ____________ is an amine hormone derived from serotonin.
  A)  Melatonin    B)  Melanin    C)  Glucose    D)  Glucocorticoid    E)  Eicosanoid
  Ans:  A     Difficulty:  easy

 

Use the following to answer questions 25-28:

 

 

25. This gland secretes hGH, TSH and FSH among other hormones.
  A)  A    B)  B    C)  C    D)  I    E)  D
  Ans:  B     Difficulty:  medium

 

26. The hormones from this gland help regulate metabolism.
  A)  C    B)  D    C)  A    D)  G    E)  I
  Ans:  A     Difficulty:  medium

 

27. This gland’s hormones help regulate blood calcium levels.
  A)  B    B)  A    C)  H    D)  D    E)  I
  Ans:  E     Difficulty:  medium

 

28. This gland produces stress-reducing steroid hormones.
  A)  D    B)  G    C)  H    D)  I    E)  F
  Ans:  C     Difficulty:  medium

 

Use the following to answer questions 29-30:

 

 

29. Which step represents the synthesis of TGB?
  A)  1    B)  2    C)  4    D)  6    E)  7
  Ans:  B     Difficulty:  medium

 

30. Which step represents coupling of T1 and T2?
  A)  3    B)  4    C)  5    D)  6    E)  7
  Ans:  C     Difficulty:  medium

 

Use the following to answer questions 31-32:

 

 

31. Which level secretes mainly aldosterone?
  A)  A    B)  B    C)  C    D)  D    E)  E
  Ans:  A     Difficulty:  medium

 

32. Which layer secretes androgens?
  A)  A    B)  B    C)  C    D)  D    E)  E
  Ans:  C     Difficulty:  medium

 

Use the following to answer questions 33-35:

 

 

33. Which cell secretes glucagon?
  A)  A    B)  B    C)  C    D)  D    E)  E
  Ans:  B     Difficulty:  medium

 

34. Which cell secretes the blood glucose-reducing hormone?
  A)  A    B)  B    C)  C    D)  D    E)  E
  Ans:  C     Difficulty:  medium

 

35. Which cell secretes somatostatin?
  A)  A    B)  B    C)  C    D)  D    E)  E
  Ans:  D     Difficulty:  medium

 

36. Compare and contrast the mechanisms of action of lipid soluble vs. water soluble hormones.
  Ans: Upon reaching their targets, lipid soluble hormones diffuse through the phospholipid bilayer of the target cell membrane and bind to receptors in the cytosol or nucleus. The activated receptor turns a gene on or off, thus regulating synthesis of a protein. Water soluble hormones bind to membrane receptors, activating a G protein, which activates adenylate cyclase, which converts ATP to the second messenger cAMP, which activates a protein kinase to regulate enzyme action.
  Difficulty:  medium

 

37. Describe the role of the hypothalamus in the regulation of the pituitary gland.
  Ans: The hypothalamus is the integrating center for much sensory input. It secretes releasing and inhibiting hormones which diffuse into the hypophyseal portal system to regulate secretion of all hormones from the anterior pituitary gland. It also contains receptors that monitor blood osmotic pressure and neural input from reproductive structures. Integration of this input leads to production of ADH and OT by neurosecretory cells. These hormones are then transported through the hypothalamohypophyseal tract to be secreted by exocytosis from the posterior pituitary in response to nerve impulses.
  Difficulty:  medium

 

38. Enuresis, or bedwetting, may be caused by psychological, anatomical or physiological factors. In the latter case, vasopressin is often prescribed and is a very effective treatment. What is vasopressin? How can it prevent enuresis?
  Ans: Vasopressin is also called antidiuretic hormone or ADH. In addition to its vasoconstrictive effects, ADH causes the kidneys to reabsorb more water. Someone who does not make enough ADH may not be able to contain all of the urine produced while they are sleeping. If they are not awakened by the pressure in their urinary bladder, they may wet the bed instead of getting up and going to the toilet. Since vasopressin helps the body reabsorb more water, a person’s bladder should not get so full that they end up wetting the bed while sleeping.
  Difficulty:  medium

 

39. What is a goiter? Using the appropriate negative feedback loops in your answer, explain how goiters can develop in both hyposecretion and hypersecretion disorders. In these hyposecretion and hypersecretion disorders, would you expect the levels of other hormones involved in the loops to be high or low? Why?
  Ans: A goiter is an enlarged thyroid gland. Hyposecretion goiters are usually due to insufficient iodide in the diet. Resulting low levels of thyroid hormones cause increased TRH and TSH until adequate thyroid activity is restored. Graves’ disease causes hyperthyroidism by mimicking TSH. Thyroid enlargement occurs, and production of thyroid hormones increases. TRH and natural TSH remain low due to negative feedback, but false TSH pushes thyroid activity.
  Difficulty:  medium

 

40. Describe and explain the similarities between starvation and diabetes mellitus.
  Ans: A starving person is lacking energy providing nutrient sources, and so, must use structural components of the body as energy sources. The diabetic consumes adequate nutrients, but due to the lack of insulin, is unable to move glucose into cells, and so, cannot use the nutrients. In both cases, energy generation is dependent on non glucose sources, such as fatty acids and amino acids. Mobilization and metabolism of fats and proteins for energy production purposes leads to ketoacidosis, weight loss, and hunger.
  Difficulty:  hard

 

41. Which gland secretes the hormone melatonin?
  A)  pituitary    B)  hypothalamus    C)  thyroid    D)  adrenal    E)  pineal
  Ans:  E     Difficulty:  easy

 

42. Which hormone contributes to the setting of the body’s biological clock, which is controlled by the hypothalamus?
  A)  calcitonin    B)  aldosterone    C)  calcitrol    D)  melatonin    E)  glucagons
  Ans:  D     Difficulty:  medium

 

43. The primary androgen produced by the male is:
  A)  estrogen    B)  testosterone    C)  aldosterone    D)  inhibin    E)  progesterone
  Ans:  B     Difficulty:  medium

 

44. Epinephrine and norepinephrine are secreted by the:
  A) adrenal medulla D) thyroid
  B) adrenal cortex E) parathyroid
  C) renal cortex    
  Ans:  A     Difficulty:  medium

 

45. Which of the following is NOT an effect of the glucocorticoids?
  A) protein breakdown
  B) glucose formation
  C) breakdown of triglycerides
  D) increases reabsorption of Na + from the urine into the blood
  E) anti-inflammatory effects
  Ans:  D     Difficulty:  medium

 

 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Anatomy and Physiology 2nd Edition Jenkins Kemnitz Tortora Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *